Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوشهر - این روزها دیگر صف‌های طولانی جلوی سینماها را نمی‌بینیم، استقبال از سینما کمتر از دهه‌های گذشته شده است و به نوعی شور و شوق سابق در سینماها کاهش یافته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در روزهایی که شبکه‌های تلویزیون یکی دو تا بیشتر نبود و هر شبکه هم فقط چند ساعت برنامه داشت، موبایل‌ها اینقدر پیشرفته نبود و هر ثانیه چندین فیلم آپلود و دانلود نمی‌شد، شبکه‌های اجتماعی به گستردگی الان نبود، شبکه‌های خانگی اینگونه فعال نبود، مردم این قدر کمبود وقت نداشتند و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. . سینماها هم رونق بیشتری داشتند.

گاهی اوقات باید به اندازه یک سانس سینما در صف می‌ماندی تا بتوانی بلیطی ببرای سینما بگیری و بعضی روزها که فیلم‌های جدید می‌آمد، گرفتن بلیط کار بسیار سختی بود و بعضی روزها بدون دیدن فیلم برمی‌گشتیم.

شاید فیلم‌ها با کیفت‌تر بود و یا شاید هم مردم علاقه بیشتری به سینما رفتن داشتند ولی هر چه بود استقبال از سینما بیشتر بود و شور و شوق فیلم‌دیدن در سینما هم بیشتر از الان بود.

این روزها هر چند شاهد افزایش نسبی از فیلم‌های سینمایی هستیم ولی باز هم نسبت به دهه گذشته افت محسوسی در تعداد افرادی که به سینما می‌روند را شاهد هستیم.

ولی در برخی از لین روزها نیز همان صف‌های گذشته جلوی سینماها تشکیل می‌شود؛ برخی فیلم‌های خوب باعث می‌شوند که اشتیاق مردم برای دیدن فیلم بیشتر شود ولی گاهی نیز این شور و شوق فروکش می‌کند.

سینمای خانگی و حق کپی رایت

امروزه در هر یک از خانه‌ها شاهد وجود تلویزیون‌ها بزرگی هستیم که هر یک ادعای سینما بودن دارند، شبکه فیلم‌های خانگی گسترش یافته است و فیلم‌های روز نیز در دسترس افراد است.

فیلم‌هایی که بدون رعایت حق کپی‌رایت با قیمت دو هزار تومان به وفور در بازار یافت می‌شوند و افراد نیز علاوه بر اینکه فیلم‌ها را در خانه به همراه خانواده می‌بینند، به دیگران هم قرض می‌دهند.

سایت‌های اینترنتی در سرقت فیلم‌های روز و انتشار رایگان آن با هم مسابقه می‌گذارند و افرادی که بدون توجه به حقوق معنوی سازندگان، تنها با یک کلیک، فیلم را دانلود کرده و تماشا می‌کنند.

سینما شور خاص خود را دارد

علی دارابی از جوانان بوشهری است که علاقه بالایی به سینما دارد و اعتقاد دارد که برای رونق سینماها اگر گاها فیلم خوبی هم نمایش نمی‌دهند، باید به سینما برویم تا از فیلم‌ها حمایت کرده باشیم.

او می‌گوید: هر هفته یکی دو بار به سینما می‌روم، هرچند بسیاری از این فیلم‌ها در شبکه فیلم‌های خانگی هم می‌توان یافت ولی سینما رفتن شور خاصی دارد که هرگز با فیلم‌دیدن در تلویزیون قابل مقایسه نیست.

حسین شایسته نیز از طرفداران پر و پا قرص سینما است و اسم همه فیلم‌های روز با کارگردان و بازیگران و دیگر عوامل ان را از بر است و بی‌صبرانه منتظر است که فیلم‌ها به سینما بیایند تا آنها را ببیند.

او می‌گوید: هیچ چیزی جای سینما را نمی‌گیرد؛ دیدن فیلم در سالن سینما لذت‌بخش تر از دیدن آن در خانه است؛ شور و شوق مردم در سینما قابل مقایسه با دیدن فیلم در تلویزیون نیست.

لزوم افزایش کیفیت فیلم‌ها

اما محمد عقیده دیگری دارد، او می‌گوید که فیلم‌های سینمایی دیگر کیفیت گذشته را ندارند و این روزها بعضی‌ها فقط فیلم‌ می‌سازند که فیلمی ساخته باشند و برخی نیز بازی می‌کنند که فقط بازی کرده باشند.

محمد با وجود اینکه عقیده دارد که گاها فیلم‌های خوبی نیز با کارگردانی و بازیگرانی خوب ساخته می شود، ولی می‌گوید: بسیاری از فیلم‌ها دچار روزمرگی شده‌اند و موضوع و پیام خاصی در فیلم‌ها نمی‌بینیم.

بسیاری از جوانان ترجیح می‌دهند صبر کنند تا فیلم‌ها وارد اینترنت و یا کلوپ‌ها شود و فیلم‌ها را در زمانی که دوست دارند روی صفحه کامپیوتر یا تلویزیون خود ببینند.

تشریح دلایل عدم استقبال از سینما

رئیس اداره امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر درباره کاهش استقبال مردم از سینما می‌گوید: تلویزیون این روزها برنامه‌های متنوعی دارد و فیلم‌های زیادی را پخش می‌کند که مردم به سوی آن کشیده می‌شوند.

عبدالرسول جمالی با اشاره به اینکه دیدن فیلم در سینما با دیدن فیلم در تلویزیون و کامپیوتر متفاوت است، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها که تلویزیون نیز گستردگی خاص خود را دارد ولی مردم از سینما نیز استقبال می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از فیلم‌ها از طریق مجاری غیرقانونی و با عدم رعایت حق کپی رایت وارد خانه‌ها می‌شود، تصریح کرد: یکی از مشکلات نیز کمبود فیلم‌های خوب با کارگردانی و بازیگران توانمند است.

رئیس اداره امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر افزود: هم‌اکنون در شهرهای بوشهر و برازجان سینماها فعال هستنند و در برخی از شهرستان‌ها نیز فیلم‌های سینمایی در سالن‌ها اکران می‌شوند.

در این روزهایی که بخش خصوصی در زمینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌کند، شاید اگر استقبال مناسبی از سینما می‌شد و فیلم‌های فاخرتری تولید می‌شد، بخش خصوصی نیز ورود جدی‌تری در این بخش داشت.

ایجاد سالن‌های مدرن سینما و ساخت فیلم‌های پرمحتوا و باکیفیت می‌تواند بار دیگر پای مردم را به سینماها باز کند. این مهم نیازها همکاری مسئلان و تلاش بیشتر هنرمندان سینما است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۹۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، ‌ به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، آتیلا پسیانی از پیشگامان تئاتر تجربی‌ست و چیزی حدود ۸۰ فیلم سینمایی در کارنامه بازیگری‌اش به چشم می‌آید؛ از نقش‌آفرینی برای بهرام بیضایی و تهمینه میلانی تا ابراهیم حاتمی‌کیا و بهروز افخمی.

آتیلا پسیانی که با بازی در «محله بر و بیا» خالق خاطرات دوست‌داشتنی برای دهه شصتی‌ها بود، در تمامی سال‌های بلند فعالیت هنری خود در گونه‌های رنگارنگِ جدی تا کمدی به ایفای نقش پرداخت، نقش‌هایی که نمود آن‌ها در فیلم‌های بسیاری پیدا بود.

«کشتی آنجلیکا»، «دو فیلم با یک بلیت»، «مسافران»، «خاکستر سبز» و «روز شیطان» از جمله آثاری بود که او از میانه دهه شصت تا سال ۷۳ در آن‌ها نقش‌آفرینی کرد. تا بعد از آن نوبت به همکاری با رسول ملاقلی‌پور و تهمینه میلانی در فیلم‌هایی چون «هیوا»، «دو زن» و «نسل سوخته» برسد. بعد از آن بود که در حوالی سال ۸۰ نوبت به همکاری‌اش برای بازی در آثار فریدون جیرانی و کمال تبریزی در فیلم‌های «آب و آتش»، «شام آخر» و «گاهی به آسمان نگاه کن» رسید.

فرزاد موتمن که آتیلا پسیانی سابقه بازی در دو فیلم او به نام‌های «آخرین‌بار کی سحر را دیدی» و «صداها» را دارد، بازی این هنرمند عرصه‌های سینما، تئاتر و تلویزیون را تکنیکی و با تمرکزی بالا در صحنه می‌خواند که قادر بود نقش‌های پیچیده و روانشناختی را به گونه‌ای ادراک‌پذیر ایفا کند.

گرچه «کما» ی آرش معیریان فیلمی در ژانر کمدی به‌شمار می‌رفت، اما پسیانی ایفاگر نقش جدی در آن بود تا در «اسپاگتی در ۸ دقیقه» توانایی‌های بازی در زمینه کمدی را نیز به رخ بکشد. بازی در «آتش بس»، «پاداش سکوت»، «یک عاشقانه ساده»، «پل چوبی»، «نیمه شب اتفاق افتاد»، «غلامرضا تختی» و «سیانور» را از جمله دیگر نقش‌آفرینی‌های به یاد ماندنی این بازیگر فقید می‌توان خواند.

آتیلا پسیانی که آخرین نقش‌آفرینی او بازی در مجموعه «بی‌گناه» به کارگردانی مهران احمدی بود، بعد از مدتی مبارزه با بیماری سرطان، در میانه نخستین ماه پاییزی سال ۱۴۰۲ دیده از سرای ناپایدار فرو بست.

کد خبر 848317 برچسب‌ها خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • فیلم‌های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • دانلود سریال اکازیون قسمت ۶ ششم ( قسمت 6 اکازیون ) با حجم نیمه رایگان
  • به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید
  • دانلود شب های مافیا زودیاک فصل ۲ قسمت ۱۲ دوازدهم (قسمت 12 فصل 2 زودیاک) با حجم نیمه رایگان
  • شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم
  • تصویری دیده نشده از علی انصاریان در پشت صحنه یک فیلم